Graviditet, fødsel og barsel


Når du bliver mor, fødes du selv på ny

Igennem samtaler støtter jeg dig, og eventuelt din partner, i de udfordringer som fødsel, forældreskab og parforhold rummer.


Fødslen er en spændende og dramatisk begivenhed. Den kræver fysisk formåen, men også psykologisk udholdenhed, fordi så megen forandring sker på kort tid. Det er en helt særlig periode i dit liv. Du står med en enestående mulighed for at udvikle dig som menneske.


Når baby er kommet, sker der en udvikling inden i dig, som du får svært ved at følge bevidst med i, imens du er optaget af pleje af dit barn nat og dag. Du vågner efter nye ni måneder - med baby uden for maven - og erkender, at du for altid er forandret.


Dig, din baby og din partner

Den professionelle samtale giver dig muligheden for at have aktiv indflydelse på denne forandring ved at gå bevidst ind i den psykologiske fødsel af dig som mor.


Psykologsamtalen er:

en adgang til at forstå dig selv, når du træffer nye valg i forhold til mennesker og bestemte situationer i dit liv. Relationerne til din familie og til dine venner forandres. Nu er det dig, der er mor - og din egen mor, der er blevet mormor. Ligeledes har den arbejdssituation, du skal tilbage til efter din barsel, ændret betydning for dig.

en måde fra et tidligt tidspunkt at sikre, at gentagelser fra din egen barndom kun udspiller sig mellem dig og din baby, hvis de harmonerer med de værdier, du ønsker skal præge dit barn og dit nye familieliv.

en mulighed for, at du får bevidst indflydelse på, hvordan du og din partner sammen træffer beslutninger som forældre. Et godt forhold mellem mor og far er fundamentet i en velfungerende familie. Men måske har I svært ved at tilrettelægge jeres nye liv sammen. Måske har i forskellige forestillinger om god opdragelse. Under alle omstændigheder er et barn, udover at være en gave, også en stor udfordring for ethvert parforhold.


Når fødslen - og tiden lige efter - driller

Begivenheder omkring fødsel og barselsperioden kan bevirke, at det kan være svært for dig at give dig hen til din nye tilværelse som mor - og nyde det. Et ubearbejdet chok kan sidde tilbage i dig, hvis fødslen var kompliceret. Andre fødselsreaktion kan være:

Det, at blive mor, opleves ikke, som du havde forventet.

Du får ikke den støtte, du havde regnet med fra dine nære omsorgspersoner.

Sexlivet har ændret sig; og lysten til det.

Du føler ikke, du elsker dit barn, som du tænker, du bør, eller som omgivelserne forventer.


Få samtaler kan gøre dig klogere på, hvor mismodet stammer fra, og hvordan du kan komme videre derfra.


Gruppeforløb til gravide og nybagte mødre

Jeg tilbyder, i samarbejde med Fysioterapi & Træningsklinik, en ny kombination af fysisk og mental fødselsforberedelse og efterforløb.

 

Nogle af spørgsmålene, som vi kommer ind på kan være:

Hvordan reagerer jeg under fødslen?

Kan jeg/vil jeg amme?

Hvordan klarer jeg at blive mor?

Hvad gør det ved os - som par - at vi bliver mor og far?

Hvordan støtter jeg mit store barn i sin nye rolle som storebror eller storesøster?

Kan jeg være karrierekvinde og en god mor på én gang?Tilbage